caras copia seguridad
Què hem de saber abans de fer un backup?
26/07/2016
seguretat informatica
Consells bàsics sobre la seguretat a internet
07/02/2017
Mostrat tot

La meva empresa ha de registrar la jornada laboral dels treballadors?

Tal com ens obliga el Reial Decret Llei 16/2013, de mesures per afavorir la contractació estable i millorar l’ocupabilitat dels treballadors, el qual exigeix a totes les empreses que tenen treballadors a temps parcial a tenir un registre diari de les hores treballades, ara l’Audiència Nacional ha establert en 2 sentències diferents, amb caràcter general, l’obligació de les empreses de tenir registrada la jornada laboral de cada treballador, sigui a temps parcial o completa.

veure sentència

Què interpretem d’aquestes sentències? Doncs implica que totes les empreses estan obligades a registrar la jornada de treball diàriament de tots els seus treballadors, tant si el contracte és a temps parcial (obligatori fins ara) com si és a jornada completa.

 

Les empreses hauran de conservar aquests resums mensuals dels registres de la jornada durant un període mínim de quatre anys.  Aquest registre es pot fer en qualsevol sistema al qual pugui tenir accés el treballador i la Inspecció de Treball. La solució més òptima per obtenir aquests registres és la implantació d’un sistema de control de presència o rellotges de fitxar a la teva empresa.

 

Per què aquesta mesura?

L’objectiu de l’existència i control d’un registre diari de les hores treballades és que el treballador disposi d’un mitjà de prova documental per acreditar les hores treballades. Si vostè instal·la a la seva empresa un sistema de control de presència o rellotge de fitxar, tindrà coberta aquesta necessitat i s’haurà de despreocupar de llistats i signatures manuals.

 

És que a la meva empresa no es fan hores extraordinàries. Tinc obligació de fer el registre d’hores?

Sí. És obligatori per a totes les empreses, independentment de la realització d’hores extraordinàries o no.

 

Des d’HST et podem ajudar amb la implantació i formació del sistema de control de presència a Lleida, rellotges de fitxar i sistemes de control d’accessos a Lleida. Demana’ns pressupost aquí.

Contactar 973 72 71 72


  Tractem les dades que ens facilita amb la finalitat de donar resposta a la consulta sobre els nostres productes i serveis per qualsevol mitjà (postal, email o telèfon). Les dades proporcionades es conservaràn mentres no ho soliciteu i no es cediran a tercers, excepte en els casos que s’hagi de fer per una obligació legal. Vostè te dret a obtenir confirmació sobre si a HST estem tractant les seves dades personals, rectificar les dades inexactes o solicitar la supressió quan ja no siguin necessàries per les finalitats que van ser recollides.


  Desitja rebre comunicats de marketing de HST per correu electrònic i entenent que les seves dades personals es tractaran com la política de privacitat


  Contactar 973 72 71 72


   Tratamos los datos que nos facilita con el fin de dar respuesta a la consulta sobre nuestros productos y servicios por cualquier medio (postal, email o teléfono). Los datos proporcionados se conservarán mientras no solicite el cese de la actividad. Los datos no se cederán a terceros salvo en los casos en que exista una obligación legal. Usted tiene derecho a obtener confirmación sobre si en HST estamos tratando sus datos personales por tanto tiene derecho a acceder a sus datos personales, rectificar los datos inexactos o solicitar su supresión cuando los datos ya no sean necesarios para los fines que fueron recogidos.


   Desea recibir comunicados de marketing de HST por correo electrónico y entendiendo que sus datos personales se tratarán como la política de privacidad