Protección de datos en dispositivos móviles
Protegeix les teves dades als dispositius mòbils
06/09/2021
google doble pas
Google imposa l’autenticació de doble factor per abans de final d’any
22/10/2021
Mostrat tot

Com recollir bé les dades personals de currículums

Fa unes setmanes la premsa feia ressò de la sanció de 2000€ a una empresa per no contestar un currículum.

Analitzem els passos:

Les empreses tenen l’obligació de contestar formalment a tots els candidats que opten a un lloc de treball? 

Doncs, per desgràcia, gairebé es dóna per fet quan s’inicia una recerca de feina, alguns dels currículums que enviarem no obtindran cap contestació. De vegades, perquè el procés de selecció rep una gran quantitat de candidats, i una altra perquè simplement es passa per alt. 

Però la multa de 2000€ no ve exactament per aquest camí. Moralment, es podria contestar als candidats, però no fer-ho no comporta cap sanció, o almenys, de moment.

Llavors, la multa per què va ser ?

Simplement, per no informar els candidats del tractament de les dades aportades als currículums i no informar de com exercici els seus drets.

Òbviament, hi ha hagut una denúncia prèvia d’un candidat, on comunicava a l’AEDP, que no se li va informar de qui era el responsable de tractament quan va enviar el currículum per whatsapp (a la web tampoc ho especificava, cosa que també influeix a la sanció), no se li informava del tractament que es faria de les dades dels currículums, ni de com podia exercir els seus drets. 

L’AEDP entén que “la recollida de dades de caràcter personal a través de formularis inclosos en una pàgina web constitueix un tractament de dades, respecte del qual el responsable del tractament ha de donar compliment al qual preveu l’article 13 del Reglament General de Protecció de Dades “.

Les proves presentades pel candidat i la no contestació de l’empresa als requeriments de l’AEPD, van provocar que l’AEPD hagués resolt multar-la amb un import de 2000€.

Quin seria el procediment correcte de recepció d’un currículum?

Als currículums hi han dades personals que poden ser tractades pel Responsable de Tractament. Aquest ha d’informar sempre del tractament que se li donarà a aquestes dades.

A la nostra web, si tenim un lloc on es pot adjuntar el currículum o un formulari on es recullin dades per a la selecció de personal, cal informar del tractament de les dades en un lloc visible abans de fer l’enviament. En aquest formulari, aplicarem el principi de minimització de dades.

Si es rep via mail o altres mitjans digitals (com és el cas de la sanció en qüestió, que va ser via whatsapp), informar pel mateix mitjà i que ens quedi constància, del tractament de dades corresponent al currículum.

Si s’entrega en mà en format paper, s’ha de fer signar la clàusula d’informació de recepció de currículum on s’informa del tractament de dades.

Quines dades s’han d’informar?

Cal identificar qui és el Responsable del Tractament de les dades, la finalitat per la qual es recullen aquestes dades, si les dades es cediran a tercers o si hi ha previstes transferències internacionals de dades, el temps de conservació de les mateixes, així com informar de com poder exercir els seus drets.

 

A HST som consultors experts en protecció de dades a Lleida, adequem la teva empresa a la Llei de Protecció de dades i RGPD.

Contactar 973 72 71 72


  Tractem les dades que ens facilita amb la finalitat de donar resposta a la consulta sobre els nostres productes i serveis per qualsevol mitjà (postal, email o telèfon). Les dades proporcionades es conservaràn mentres no ho soliciteu i no es cediran a tercers, excepte en els casos que s’hagi de fer per una obligació legal. Vostè te dret a obtenir confirmació sobre si a HST estem tractant les seves dades personals, rectificar les dades inexactes o solicitar la supressió quan ja no siguin necessàries per les finalitats que van ser recollides.


  Desitja rebre comunicats de marketing de HST per correu electrònic i entenent que les seves dades personals es tractaran com la política de privacitat


  Contactar 973 72 71 72


   Tratamos los datos que nos facilita con el fin de dar respuesta a la consulta sobre nuestros productos y servicios por cualquier medio (postal, email o teléfono). Los datos proporcionados se conservarán mientras no solicite el cese de la actividad. Los datos no se cederán a terceros salvo en los casos en que exista una obligación legal. Usted tiene derecho a obtener confirmación sobre si en HST estamos tratando sus datos personales por tanto tiene derecho a acceder a sus datos personales, rectificar los datos inexactos o solicitar su supresión cuando los datos ya no sean necesarios para los fines que fueron recogidos.


   Desea recibir comunicados de marketing de HST por correo electrónico y entendiendo que sus datos personales se tratarán como la política de privacidad