Cicle entrevistes sobre ciberseguretat per a pimes “Aquí, a l’Oest”
12/07/2021
curriculum
Com recollir bé les dades personals de currículums
13/10/2021

Els dispositius mòbils han estat una de les tecnologies de més èxit de les darreres dècades. Aquells dispositius que només permetien trucades i SMS són cosa del passat.  Ara són petits ordinadors equipats amb tot tipus de sensors ( micròfon, càmera, etc)  i sistemes de comunicació (dades mòbils, WiFi Bluetooth, NFC, etc).

L’impacte d’aquests dispositius en la protecció de les dades de les persones és enorme. No només per les seves capacitats, sinó perquè els portem amb nosaltres tot el dia i els utilitzem per a tot tipus de tasques (comunicar-nos amb familiars, amics, etc, navegar per internet, consultar mapes, gestionar l’agenda, fer seguiment de l’activitat física, etc)

Recomanacions:

 • Utilitza algun sistema per bloquejar el dispositiu quan s’està fent servir (contrasenya, patró, etc).  Això dificulta que persones no autoritzades el puguin utilitzar, en cas que hi tinguin accés físic.
 • Habilita el xifratge del dispositiu. El xifratge protegeix la informació emmagatzemada al dispositiu, de manera que només persones que en coneixen el codi de desbloqueig hi poden accedir.
 • No deixis el mòbil desatès. El xifratge i el sistema de bloqueig no garanteixen la seguretat de la informació al 100%. Cal pensar que el dispositiu es desbloqueja repetidament en entorns públics. Per tant, un atacant té opcions reals d’observar el codi de desbloqueig . Fins i tot si no es coneix aquest codi, les notificacions poden revelar informació rellevant.
 • Instal·la una aplicació per esborrar el contingut del mòbil de forma remota. En cas de pèrdua o robatori, aquest tipus d’aplicacions són l’única opció per esborrar la informació personal.
 • Mantingues el programari actualitzat.Tenir-lo desactualitzat (tant el sistema operatiu com les aplicacions) és una font de vulnerabilitats i, per tant, una porta d’entrada a atacants.
 • Analitza la seguretat de les aplicacions, abans d’instal·lar-les. Les aplicacions són el puntal de l’ecosistema dels mòbils, però també són un punt feble en la seva seguretat. Una vulnerabilitat en una aplicació és un punt d’entrada a atacs i hi ha, també, aplicacions malicioses. A banda, moltes aplicacions acostumen a demanar permís per accedir a molta informació que realment no necessiten.  Cal, com a mínim, revisar que els permisos que demana una aplicació són raonables.
 • Cal tenir precaució amb l’ús de xarxes WiFi públiques. Aquestes xarxes que trobem a bars, aeroports, etc.  permeten estalviar dades, però porten associats problemes de seguretat. Els atacs són diversos: escoltar comunicacions en xarxes no xifrades o amb protocols de xifratge vulnerables, xarxes creades per un atacant, etc

 

A HST som consultors en protecció de dades i experts en seguretat informàtica. Protegeix les teves dades!

 

 

 

Font: Autoritat Catalana de Protecció de Dades

Contactar 973 72 71 72


  Tractem les dades que ens facilita amb la finalitat de donar resposta a la consulta sobre els nostres productes i serveis per qualsevol mitjà (postal, email o telèfon). Les dades proporcionades es conservaràn mentres no ho soliciteu i no es cediran a tercers, excepte en els casos que s’hagi de fer per una obligació legal. Vostè te dret a obtenir confirmació sobre si a HST estem tractant les seves dades personals, rectificar les dades inexactes o solicitar la supressió quan ja no siguin necessàries per les finalitats que van ser recollides.


  Desitja rebre comunicats de marketing de HST per correu electrònic i entenent que les seves dades personals es tractaran com la política de privacitat


  Contactar 973 72 71 72


   Tratamos los datos que nos facilita con el fin de dar respuesta a la consulta sobre nuestros productos y servicios por cualquier medio (postal, email o teléfono). Los datos proporcionados se conservarán mientras no solicite el cese de la actividad. Los datos no se cederán a terceros salvo en los casos en que exista una obligación legal. Usted tiene derecho a obtener confirmación sobre si en HST estamos tratando sus datos personales por tanto tiene derecho a acceder a sus datos personales, rectificar los datos inexactos o solicitar su supresión cuando los datos ya no sean necesarios para los fines que fueron recogidos.


   Desea recibir comunicados de marketing de HST por correo electrónico y entendiendo que sus datos personales se tratarán como la política de privacidad