Ciberseguretat
Guia de ciberseguretat al teletreball de l’INCIBE
18/12/2020
compra cartera clients
Compra cartera de clients serveis informàtics
12/02/2021

L’RGPD qualifica algunes categories de dades com a especialment sensibles; són les categories especials. Aquestes dades poden afectar de forma significativa els drets i les llibertats de les persones i, per això, reben una protecció especial. Entre aquestes, hi ha les dades mèdiques, genètiques i biomètriques utilitzades per identificar persones.

 

Categories especials

Són dades de categories especials les que revelen:

 • Origen ètnic o racial.
 • Opinions polítiques.
 • Creences religioses o filosòfiques.
 • Afiliació sindical.
 • Dades genètiques.
 • Dades biomètriques amb l’objectiu d’identificar una persona.
 • Dades de salut.
 • Dades sobre la vida o l’orientació sexual.

Tot i no ser de categories especials, les dades de condemnes i infraccions penals també tenen limitacions en el tractament.

 

Quan es poden tractar les dades de categories especials?

L’RGPD prohibeix que es tractin aquestes dades, llevat que es doni alguna de les condicions de l’art. 9.2. Entre d’altres:

 • Consentiment explícit.
 • Ocupació, seguretat social i protecció social (d’acord amb la llei).
 • Interès vital quan l’interessat no pot donar el consentiment.
 • Organitzacions sense ànim de lucre pels seus membres i fins.
 • Dades fetes públiques per la persona interessada.
 • Formulació, exercici o defensa en reclamacions judicials.
 • Interès públic essencial (d’acord amb la llei).
 • Salut o atenció social (d’acord amb la llei).
 • Salut pública (d’acord amb la llei).
 • Arxiu, investigació i estadística (d’acord amb la llei).

 

Què són les dades de salut?

Són les dades relatives a la salut física o mental d’una persona física, inclosa la prestació de serveis d’atenció sanitària.

Això inclou qualsevol número, símbol o dada assignada a una persona física que la identifiqui a efectes sanitaris; la informació obtinguda de proves o exàmens, inclosa la procedent de dades genètiques i mostres biològiques; informació relativa a una malaltia, una discapacitat, la situació de baixa laboral, el risc de patir malalties, l’historial mèdic, el tractament clínic o l’estat fisiològic o biomèdic de la persona interessada.

Consentiment del pacient

No és necessari que un metge o centre mèdic demani el consentiment al pacient per tractar-ne les dades amb finalitat d’assistència sanitària. Sí que cal, però, per a d’altres finalitats; per exemple, per enviar publicitat.

El responsable del tractament sempre s’ha d’informar el pacient sobre el tractament de les seves dades.

 

Aplicacions de Wellness

Són aplicacions que fan un seguiment de l’estat físic o de la salut. Recullen una quantitat important de dades de salut (ritme cardíac, calories consumides, exercici realitzat, dieta, etc.).

Cal analitzar la informació de protecció de dades abans de començar  a  utilitzar-les:  responsable,  finalitat,  comunicació a tercers, etc.

 

 

 

Font: Autoritat Catalana de Protecció de Dades

Contactar 973 72 71 72


  Tractem les dades que ens facilita amb la finalitat de donar resposta a la consulta sobre els nostres productes i serveis per qualsevol mitjà (postal, email o telèfon). Les dades proporcionades es conservaràn mentres no ho soliciteu i no es cediran a tercers, excepte en els casos que s’hagi de fer per una obligació legal. Vostè te dret a obtenir confirmació sobre si a HST estem tractant les seves dades personals, rectificar les dades inexactes o solicitar la supressió quan ja no siguin necessàries per les finalitats que van ser recollides.


  Desitja rebre comunicats de marketing de HST per correu electrònic i entenent que les seves dades personals es tractaran com la política de privacitat


  Contactar 973 72 71 72


   Tratamos los datos que nos facilita con el fin de dar respuesta a la consulta sobre nuestros productos y servicios por cualquier medio (postal, email o teléfono). Los datos proporcionados se conservarán mientras no solicite el cese de la actividad. Los datos no se cederán a terceros salvo en los casos en que exista una obligación legal. Usted tiene derecho a obtener confirmación sobre si en HST estamos tratando sus datos personales por tanto tiene derecho a acceder a sus datos personales, rectificar los datos inexactos o solicitar su supresión cuando los datos ya no sean necesarios para los fines que fueron recogidos.


   Desea recibir comunicados de marketing de HST por correo electrónico y entendiendo que sus datos personales se tratarán como la política de privacidad