Cieberatacs i seguretat informàtica
Webinar Ciberatacs i seguretat informàtica per a pimes
02/03/2021
xarxes socials
Riscos i recomanacions per les Xarxes Socials
13/04/2021

Internet i les xarxes socials són presents a tots els racons de la societat i els menors no hi són aliens. Els anomenats natius digitals també necessiten formació per fer un ús responsable d’aquestes tecnologies, davant la dificultat per avaluar els riscos, presents i futurs, de fer-ne un mal ús. 

Què diu el RGPD sobre els menors?

L’RGPD reconeix les dificultats dels menors pel que fa a la protecció de les seves dades. Per això, en fa una especial menció. 

El consentiment d’un menor només és vàlid si té 14 anys o més. En cas contrari, el consentiment l’han de donar els pares o tutors legals. 

Qualsevol informació destinada a menors s’ha de presentar d’una manera especialment clara, perquè els menors la puguin entendre.

 

Educació i Control parental

Tot i ser natius digitals, els menors necessiten formació per fer un bon ús de la tecnologia: prendre consciència dels riscos de seguretat i dels riscos associats a la publicació de dades personals. 

L’assetjament a través d’internet és particularment rellevant. Cal que n’estiguin informats. Han de saber reaccionar quan el pateixen o l’observen i, també, evitar caure en aquestes pràctiques. 

Les aplicacions de control parental poden ajudar els pares a limitar i controlar l’ús de les xarxes. Ara bé, aquesta és una opció sovint qüestionada que no pot substituir l’acompanyament de la familia.

 

Amenaces

Protegits per una pantalla, és més probable caure en conductes de risc. Cal conèixer les amenaces que afecten els menors més directament: 

 • Aproximadament un 90% dels adolescents utilitza les xarxes socials, les quals fomenten la compartició de dades personals. Cal ser molt curós amb què i amb qui es comparteix una informació. Un cop compartida, és molt difícil recuperar-ne el control. 
 • El ciberassetjament (o cyberbullying) és l’assetjament que té lloc en l’entorn virtual. Té diverses manifestacions: missatges amenaçadors, distribució d’informació que pugui perjudicar o avergonyir la víctima, propagació de rumors, suplantació de la identitat. 
 • En la ciberseducció de menors (o grooming), un adult busca guanyar-se la confiança d’un menor a través d’internet, amb l’objectiu d’abusar-ne sexualment.

 

 

 

Font: Autoritat Catalana de Protecció de Dades 

Contactar 973 72 71 72


  Tractem les dades que ens facilita amb la finalitat de donar resposta a la consulta sobre els nostres productes i serveis per qualsevol mitjà (postal, email o telèfon). Les dades proporcionades es conservaràn mentres no ho soliciteu i no es cediran a tercers, excepte en els casos que s’hagi de fer per una obligació legal. Vostè te dret a obtenir confirmació sobre si a HST estem tractant les seves dades personals, rectificar les dades inexactes o solicitar la supressió quan ja no siguin necessàries per les finalitats que van ser recollides.


  Desitja rebre comunicats de marketing de HST per correu electrònic i entenent que les seves dades personals es tractaran com la política de privacitat


  Contactar 973 72 71 72


   Tratamos los datos que nos facilita con el fin de dar respuesta a la consulta sobre nuestros productos y servicios por cualquier medio (postal, email o teléfono). Los datos proporcionados se conservarán mientras no solicite el cese de la actividad. Los datos no se cederán a terceros salvo en los casos en que exista una obligación legal. Usted tiene derecho a obtener confirmación sobre si en HST estamos tratando sus datos personales por tanto tiene derecho a acceder a sus datos personales, rectificar los datos inexactos o solicitar su supresión cuando los datos ya no sean necesarios para los fines que fueron recogidos.


   Desea recibir comunicados de marketing de HST por correo electrónico y entendiendo que sus datos personales se tratarán como la política de privacidad